WAT IS EEN "WEDEROPNEEMBAAR KREDIET"?
Een wederopneembaar deel van een hypotheek betekent dat je het reeds afgeloste kapitaal van je hypothecaire lening onder bepaalde voorwaarden opnieuw kunt lenen, zonder dat je hiervoor een nieuwe hypotheekakte nodig hebt. Het bedrag dat je kunt opnemen is doorgaans beperkt tot het reeds terugbetaalde kapitaal en de heropname gebeurt tegen de actuele rentevoeten en voorwaarden. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld renovatiewerken.
- Financiering van renovatiekosten:
Een wederopneembaar krediet is een populaire keuze om renovatiekosten te financieren. U kunt hiermee uw woning opwaarderen en tegelijkertijd uw wooncomfort verhogen. De terugbetaling gebeurt in maandelijkse termijnen, waarmee u de kosten gespreid kunt betalen.
- Overbruggingskrediet bij aankoop van een nieuwe woning:
De aankoop van een nieuwe woning kan gepaard gaan met een financiële tussenperiode. U heeft de koopprijs van de nieuwe woning betaald, maar wacht nog op de verkoop van uw huidige woning. In deze periode kunt u een wederopneembaar krediet gebruiken om de financiële overbrugging te realiseren.
- Onvoorziene uitgaven:
Een wederopneembaar krediet kan ook nuttig zijn om onvoorziene uitgaven te dekken, zoals een dringende reparatie of een medische factuur. U kunt tot een vooraf bepaald kredietplafond opnemen en dit later terugbetalen met rente.
- Consolidatie van bestaande schulden:
Heeft u meerdere schulden met verschillende rentepercentages? Dan kan het lonen om deze te consolideren met een wederopneembaar krediet. Dit kan leiden tot een lagere maandelijkse terugbetalingslast en een vereenvoudiging van uw financiële beheer.
- Extra financiering voor consumptiegoederen:
In sommige gevallen kunt u een wederopneembaar krediet gebruiken om consumptiegoederen te financieren, zoals een nieuwe auto of een keukenrenovatie. Echter, houd er rekening mee dat kredietverstrekkers hier soms strengere voorwaarden voor hanteren.